vitalporadna
PharmDr. Denisa Kučerová
certifikovaný výživový poradce
Kategorie: Zdravé recepty

ŠPANĚLSKÁ POLÉVKA GAZPACHO

ŠPANĚLSKÁ POLÉVKA GAZPACHOGazpacho je tradiční španělská zeleninová polévka. Podává se za studena a dokonale osvěží v letních dnech. Je velmi zdravá a příjemně zasytí.

NGREDIENCE:

  • 3 velká rajčata
  •         1 nadrobno nakrájená červená paprika
  •         1 středně velká oloupaná salátová okurka nadrobno nakrájená
  •         1 nadrobno nakrájená červená cibule
  •         2 stroužky česneku
  •         2 lžíce červeného vinného octa
  •         2 lžíce aceto balsamico
  •         3 lžíce olivového oleje
  •         pár lístků čerstvé bazalky
  •         sůl, pepř a cukr na dochucení
  •         
  • POSTUP:
  • Rajčata spařte ve vroucí vodě, oloupejte a nakrájejte nadrobno. Spolu s ostatními ingrediencemi vložte do  mixéru a rozmixujte dohladka. Můžete dochutit solí, pepřem a cukrem. Takto připravenou směs nechte před servírováním pořádně vychladit v lednici.


Vydáno: 18.7.2018 9:25 | 
Přečteno: 454x |